Learn Dutch with Lianne

Menu
Afl. 14 - Vakantieplekken in Nederland
  Learn Dutch with Lianne Podcast   10 July 2023   00:05:03   14
Afl. 14 - Vakantieplekken in Nederland

In this episode, I will tell you more about some nice holiday spots in the Netherlands. I will recommend some places in The Netherlands where you can go on holiday and I will tell you what you can do in these places. If you want to hear how I use 'er' of place, then this is the episode you should listen to!

Audio Player
Episode Transcript

Tijdens de aflevering zal ik het woordje 'er' van plaats veel gebruiken. Dus wil je deze 'er' leren? Lees dan ook het transcript op mijn website. Daar zie je precies waar de 'er' naar refereert.

Ik geef een kort voorbeeld van de 'er' van plaats in de volgende zin:

'Ik woon in Utrecht en ik woon er al 13 jaar.'' (er = Utrecht)

De 'er' die ik in deze zin gebruik, refereert naar de plaats Utrecht. Ik kan natuurlijk ook zeggen:

'Ik woon in Utrecht en ik woon al 13 jaar in Utrecht.', maar dat klinkt niet zo mooi!

Oké, laten we dan nu doorgaan naar de aflevering…

Veel Nederlanders gaan graag op vakantie in eigen land. Nederland heeft namelijk veel mooie plekken om te ontdekken. Er zijn levendige steden, schattige dorpen en prachtige natuur waar je van kunt genieten.

1. (Er = Amsterdam)

Laten we beginnen met Amsterdam, de hoofdstad van Nederland. Amsterdam is een drukke stad met grachten, pleinen en beroemde musea zoals het Anne Frank Huis en het Van Gogh Museum. Je kunt er ook leuke markten bezoeken, ontspannen in het Vondelpark en lekker eten in restaurants.

2. (Er = de Waddeneilanden)

Hou je van mooie natuur en rust? Dan zijn de Waddeneilanden een leuke bestemming om op vakantie te gaan! Er zijn vijf eilanden, namelijk: Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Op de eilanden vind je prachtige stranden, duinen en bossen. Je kunt er fijn wandelen en fietsen. Ook kun je er veel vogels zien. Het is er rustig en je kunt er lekker ontspannen. Op sommige eilanden zijn geen auto's toegestaan, dus het is er extra stil en veilig. Je kunt er genieten van de mooie omgeving en frisse lucht. Verder zijn er leuke activiteiten om te doen zoals zeilen, paardrijden of fietsen. Je kunt er ook de dorpjes verkennen en genieten van lekker eten, zoals verse vis. Kortom, de Waddeneilanden zijn perfect voor natuurliefhebbers en mensen die willen ontspannen in een rustige omgeving.

3. (Er = Utrecht)

Utrecht is ook een leuke stad. Het heeft grachten, oude kerken en gezellige pleinen. Je kunt er de beroemde Domtoren bezoeken en wandelen door de gezellige straatjes. Er zijn veel leuke winkels, cafés, terrasjes.

4. (Er = Zeeland)

In Zeeland kun je genieten van de stranden en de zee. Het is een mooie provincie in het zuidwesten van Nederland. Je kunt er verse vis eten, fietsen langs de kust en relaxen op een strandpaviljoen.

5. (Er = de Hoge Veluwe)

Ten slotte is het grote natuurgebied de Hoge Veluwe, zeker een bezoek waard. Het gebied heeft bossen, heidevelden en mooie landschappen. Je kunt er fietsen of wandelen en genieten van de natuur. Je kunt er ook veel wilde dieren zien zoals herten, wilde zwijnen en misschien zelf een ree. Het is erg spannend om deze dieren in hun natuurlijke leefomgeving te observeren.

Dit waren enkele leuke vakantieplekken in Nederland. Of je nu van cultuur, natuur of geschiedenis houdt, of gewoon wilt ontspannen, Nederland heeft voor ieder wat wils. Pak je koffer en geniet van je vakantie in dit mooie land!


This episode was written and produced by Lianne Gorissen.


Recent Episodes